Obama ocenil blížiaci sa vstup Ruska do Svetovej obchodnej organizácie

NETKY.SK • 15 November 2011, 01:52 • 2 min
Obama ocenil blížiaci sa vstup Ruska do Svetovej obchodnej organizácie

Obama ocenil blížiaci sa vstup Ruska do Svetovej obchodnej organizácie

slovakia

left justify in out

img

Blížiaci sa vstup Ruska do Svetovej obchodnej organizácie (WTO) je dôkazom tvrdej práce, ktorú odviedol ruský prezident Dmitrij Medvedev a bude prínosný pre Spojené štáty, Rusko a celý svet. Uviedol to dnes americký prezident Barack Obama na summite krajín Ázijsko-tichomorskej spolupráce (APEC) v havajskom Honolulu.
Rusko sa stane členom WTO na budúci rok. Keď vstúpi do obchodnej organizácie, americký Kongres bude musieť hlasovať o schválení trvalých normálnych obchodných vzťahov. 
V Spojených štátoch zatiaľ stále platí Jackson-Vanikov dodatok k zákonu z čias studenej vojny, podľa ktorého Amerika takýto status Rusku nepriznáva. Dodatok schválili v roku 1974 ako nástroj, ktorým mala Amerika vyvíjať tlak na Sovietsky zväz, aby umožnil emigráciu najmä Židov. 
Obama vyhlásil, že nastal správny čas rokovať s Kongresom o zrušení platnosti zákona. 
Medvedev sa poďakoval americkému prezidentovi za jeho podporu ruskému vstupu do WTO a dodal, že podobný prístup jeho krajina ešte nezažila od žiadnej predchádzajúcej americkej administratívy.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies