Obama nominoval na ministra obrany Hagela, na šéfa CIA Brennana

NETKY.SK • 8 Január 2013, 08:31 • 2 min
Obama nominoval na ministra obrany Hagela, na šéfa CIA Brennana

Obama nominoval na ministra obrany Hagela, na šéfa CIA Brennana - Politika Americký prezident Barack Obama dnes vymenoval republikána Chucka Hagela za budúceho ministra obrany a poradcu Bieleho domu Johna Brennana za nového riaditeľa Ústrednej spravodajsk

slovakia

left justify in out

img

Americký prezident Barack Obama dnes vymenoval republikána Chucka Hagela za budúceho ministra obrany a poradcu Bieleho domu Johna Brennana za nového riaditeľa Ústrednej spravodajskej služby (CIA). Obama vyzval, aby obe nominácie urýchlene potvrdil federálny Senát, informovala agentúra Reuters.
      Výber Hagela za nástupcu Leona Panettu na poste šéfa Pentagónu sa všeobecne očakával. Nominácia bývalého senátora a vyznamenaného veterána vietnamskej vojny však zrejme povedie k náročným rokovaniam v Senáte, kde Hagel čelí kritike v súvislosti s postojmi v otázkach Izraela a Iránu. Na Irán je podľa kritikov mäkký a nedostatočne podporuje Izrael, uviedla agentúra AP.
      Obama konštatoval, že Hagel je "líder, ktorého si naši vojaci zaslúžia". Ocenil jeho nezávislosť a uviedol, že vietnamský veterán chápe, že vojna nie je žiadna abstrakcia.
      Brennan, ktorý je v súčasnosti hlavným poradcom Obamu pre boj proti terorizmu a v minulosti pôsobil v CIA 25 rokov, nahradí na čele spravodajskej služby generála vo výslužbe Davida Petraeusa. Ten nedávno odstúpil z funkcie pre škandál okolo mimomanželského pomeru.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies