Obama netúži po treťom funkčnom období: Jeho výzor na začiatku a teraz hovorí za všetko

NETKY.SK • 25 Január 2016, 06:31 • 2 min
Obama netúži po treťom funkčnom období: Jeho výzor na začiatku a teraz hovorí za všetko

WASHINGTON - Americký prezident Barack Obama by sa podľa vlastných slov neuchádzal o tretie funkčné obdobie ani vtedy, ak by mohol.

slovakia

left justify in out

Pôsobenie na tomto poste si totiž vyberá svoju daň, pokiaľ ide o rodinný život, a prezidentský úrad "by mal byť neustále oživovaný novou energiou a novými ideami". Obama pre televíziu CBS v nedeľu povedal, že netúži po treťom funkčnom období aj vzhľadom na presvedčenie, že pomery v Spojených štátoch sú v súčasnosti oveľa lepšie než v čase, keď nastúpil do funkcie.


V súvislosti s odchodoch z prezidentského postu v januári budúceho roka sa Obama najviac teší na to, že sa dostane von z "bubliny", ako nazval prísne bezpečnostné opatrenia pri všetkých cestách mimo Bieleho domu. Ide o najhorší aspekt prezidentskej funkcie, zdôraznil.


Ústava USA obmedzuje pôsobenie v úrade prezidenta na dve štvorročné funkčné obdobia, dodáva agentúra AP.

Sociálne siete zaplavili fotografie Obamu zo začiatku a z konca jeho funkčného obdobia. Je na nich badateľný výrazný rozdiel spôsobený vekom a stresom. 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies