Obama: Netanjahu neponúkol žiadnu alternatívu k Iránu

NETKY.SK • 4 Marec 2015, 09:21 • 2 min
Obama: Netanjahu neponúkol žiadnu alternatívu k Iránu

WASHINGTON - Izraelský premiér Benjamin Netanjahu neponúkol počas svojho prejavu v americkom Kongrese žiadnu "schodnú alternatívu" pre jadrové rokovania s Iránom.

slovakia

left justify in out

Vyhlásil to dnes americký prezident Barack Obama, ktorý na tlačovej konferencii v Oválnej pracovni Bieleho dom za účasti ministra obrany Asha Cartera reagoval na Netanjahuov prejav pred oboma komorami Kongresu, napísala agentúra AP.

 

Obama uviedol, že si prečítal dnešný prepis Netanjahuovho prejavu a nebolo tam "nič nové".

 

Netanjahu mal podľa neho úplne rovnaký prejav v čase, keď varoval pred uzatvorením dočasnej dohody s Iránom. Dohoda vtedy viedla k zmrazeniu a zvráteniu iránskeho nukleárneho programu, dodal Obama.

 

Netanjahuova alternatíva k aktuálnym rokovaniam, ktoré odmieta, znamená neuzavrieť žiadnu dohodu, povedal Obama. To by však podľa neho znamenalo, že Irán by zdvojnásobil úsilie v tomto smere.

 

Izraelský premiér sa domnieva, že medzinárodná dohoda o iránskom jadrovom programe bude v podstate "zárukou", aby Irán mohol vyrobiť jadrovú zbraň a spustiť nebezpečné preteky v jadrovom zbrojení v regióne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies