Obama nepríde do Soči očividne kvôli zákonu o homosexuáloch

NETKY.SK • 18 December 2013, 09:57 • 2 min
Obama nepríde do Soči očividne kvôli zákonu o homosexuáloch

MOSKVA - Americký prezident Barack Obama sa nezúčastní na zimných olympijských hrách v Soči. Do oficiálnych delegácií však v utorok začlenil dve homosexuálne športovkyne. Podľa agentúry RIA Novosti takto prezident reagoval na ruský zákon o zákaze propagácie homosexuality medzi deťmi.

slovakia

left justify in out

Biely dom oznámil, že bývalá tenisová šampiónka Billie Jean Kingová a olympijská medailistka v ľadovom hokeji Caitlin Cahowová budú v delegáciách, ktoré sa zúčastnia na otváracej a záverečnej ceremónii. Biely dom oficiálne tvrdí, že Obama bude príliš zaneprázdnený, aby sa zúčastnil na olympiáde. Delegácie, ktoré posiela, však budú podľa neho "reprezentovať rozmanitosť, ktorá je v Spojených štátoch".

Hoci to Obama priamo nepovedal, začlenenie spomínaných športovkýň do delegácií podľa RIA Novosti naznačuje, že ruský zákon o homosexuáloch je prinajmenšom jedným z dôvodov jeho neúčasti na hrách.

Ruský parlament schválil v júni zákon, ktorý zakazuje propagáciu netradičných sexuálnych vzťahov medzi neplnoletými. Vyvolal medzinárodné pobúrenie a obavy o bezpečnosť homosexuálnych športovcov a návštevníkov hier v Soči. Medzinárodný olympijský výbor je však presvedčený, že zákon nebude mať žiadny vplyv na bezpečnosť účastníkov hier.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies