Obama neprezradil, aké zbrane pošle do Sýrie

NETKY.SK • 19 Jún 2013, 14:36 • 2 min
Obama neprezradil, aké zbrane pošle do Sýrie

BERLÍN — Americký prezident Barack Obama v stredu odmietol prezradiť, aký typ vojenskej podpory pošle sýrskym povstalcom. Práve skončený summit krajín G8, na ktorom sa svetoví lídri dohodli na hľadaní riešenia prostredníctvom rokovaní, pritom zhodnotil pozitívne.

slovakia

left justify in out

Podľa vlastných slov sa však rozhodol, že nie je možné, aby sýrsky prezident Baššár al-Asad znovu získal legitimitu, hoci sa na tom lídri na summite pre postoj Ruska nedohodli. Obama sa tak vyjadril na spoločnej tlačovej konferencii s nemeckou kancelárkou Angelou Merkelovou v Berlíne.

Americký prezident komentoval tiež škandál okolo údajného špehovania a zdôraznil, že americkí špióni sa "nehrabú" v mailoch nemeckých, francúzskych či amerických občanov. Obama obhajoval kontrolu telefonických a internetových dát tam, kde je to na mieste a zdôraznil, že medzi zaistením bezpečnosti občanov a ochranou ich súkromia musí existovať rovnováha. Tá podľa jeho slov viedla už k záchrane mnohých životov a odvráteniu najmenej 50 teroristických hrozieb.

Program náhodného sledovania telefonickej a internetovej komunikácie zo strany Národnej bezpečnostnej agentúry (NSA) odhalil bývalý zamestnanec Ústrednej spravodajskej služby (CIA) dvadsaťdeväťročný Edward Snowden, čo vyvolalo doma aj v zahraniční vlnu kritiky a hnevu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies