Obama: Nebol to môj najhorší rok, teším sa na Havaj, slnko a spánok!

NETKY.SK • 21 December 2013, 10:54 • 2 min
Obama: Nebol to môj najhorší rok, teším sa na Havaj, slnko a spánok!

WASHINGTON - Americký prezident Barack Obama počas piatkového výročného stretnutia s novinármi v Bielom dome potvrdil, že končiaci rok bol veľmi náročným, no odmietol, že by bol jeho najhorším v najvyššej funkcii.

slovakia

left justify in out

Obama poukázal najmä na nepresadenie prísnejších obmedzení pri nákupe útočných strelných zbraní, októbrovú rozpočtovú krízu, problémy so spustením stránky všeobecného zdravotného poistenia či prípad Edwarda Snowdena a ním odhalené tajné sledovacie programy vládnych služieb. Šéf Bieleho domu priznal v tejto súvislosti, že Snowdenovo konanie spôsobilo amerických tajným službám "nie nevyhnutnú škodu".

"Mali sme vzostupy a pády. Myslím, že tieto priestory tento rok zažili najmenej 15 veľmi kritických momentov," povedal Obama, ktorý nasledujúce dva týždne strávi na rodnom Havaji, kde sa podľa vlastných slov teší na "slnko a spánok". Šéf Bieleho domu sa vyjadril aj k svojej aktuálnej rekordne nízkej podpore medzi obyvateľstvom. "Ak by som sa zameral na prieskumy, moje čísla išli dole a hore počas celej mojej kariéry. Ak by som sa staral o prieskumy, nikdy by som za prezidenta nekandidoval," povedal laureát Nobelovej ceny mieru, ktorému sa viac darilo v zahraničnej politike ako doma. Dôkazom je medzinárodná dohoda na likvidácii sýrskych chemických zbraní či prelomová dohoda o iránskom jadrovom programe.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies