Obama navštívil tornádom zničené mesto Joplin

NETKY.SK • 30 Máj 2011, 07:40 • 2 min
Obama navštívil tornádom zničené mesto Joplin

Obama navštívil tornádom zničené mesto Joplin

slovakia

left justify in out

img

Americký prezident Barack Obama v nedeľu navštívil mesto Joplin v americkom štáte Missouri a pozrel si následky tornáda-zabijaka, ktoré sa prehnalo oblasťou. Informovala o tom v noci nadnes tlačová agentúra AP.
      Obama sa stretol s obyvateľmi Joplinu, ktorí prežili najhoršie tornádo za desaťročia. Pred týždňom zahynulo 120 ľudí a stovky utrpeli zranenia. Najmenej 40 osôb je ešte nezvestných. Tornádo tiež spôsobilo rozsiahle škody.
      "Nie je to len vaša tragédia. Toto je národná tragédia, a to znamená, že bude aj národná odozva," povedal Obama. Na spomienkovom akte za obete tornáda zdôraznil, že sa nezastavia, kým sa Joplin nepostaví znovu na nohy.
      Šéf Bieleho domu si smršťou zničenú oblasť pozrel po návrate zo šesťdňového európskeho turné po štyroch krajinách - Írsku, Veľkej Británii, Francúzsku a Poľsku.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies