Obama navštívil francúzske veľvyslanectvo vo Washingtone

NETKY.SK • 9 Január 2015, 08:16 • 2 min
Obama navštívil francúzske veľvyslanectvo vo Washingtone

WASHINGTON - Americký prezident Barack Obama neočakávane navštívil vo štvrtok francúzske veľvyslanectvo vo Washingtone, kde vyjadril solidaritu s Francúzskom po útoku na parížsku redakciu satirického týždenníka Charlie Hebdo. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Obama na veľvyslanectve do kondolenčnej knihy napísal, že "ako spojenci naprieč storočiami stojíme za našimi francúzskymi bratmi, aby sme zabezpečili spravodlivosť a ochránili spôsob nášho života. Ideme vpred s vedomím, že teror nemá nič spoločné so slobodou a ideálmi, ktoré zastávame - ideálmi, ktoré osvetľujú svet".
      

Policajtom sa napriek intenzívnemu pátraniu stále nepodarilo zadržať dvoch bratov podozrivých z útoku - Saida (34) a Chérifa (32) Kouachiovcov. Podľa agentúry AP, ktorá sa odvoláva na nemenovaného predstaviteľa amerických protiteroristických zložiek, úrady USA podozrivých bratov poznali a zaradili ich aj na zoznam ľudí, ktorí majú zakázané letecky cestovať do alebo zo Spojených štátov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona