Obama nariadil ďalšiu pomoc Líbyi a zmiernil sankcie pre povstalcov

NETKY.SK • 27 Apríl 2011, 07:30 • 2 min
Obama nariadil ďalšiu pomoc Líbyi a zmiernil sankcie pre povstalcov

Obama nariadil ďalšiu pomoc Líbyi a zmiernil sankcie pre povstalcov

slovakia

left justify in out

img

Americký prezident Barack Obama nariadil zvýšenie pomoci líbyjským opozičným skupinám a pre ochranu civilistov až o 25 miliónov dolárov (vyše 17 miliónov eur). Informovala o tom v noci nadnes tlačová agentúra AP.
      Šéf Bieleho domu povolil použitie financií na také účely, ktoré nie sú na vyzbrojovanie opozície, nesmú to byť zbrane, munícia, ani peniaze v hotovosti. Súčasťou pomoci sú tiež uniformy, obuv, stany, zdravotnícke potreby, či potraviny.
      Obamova administratíva tiež zmiernila sankcie voči Líbyi, aby opozícia mohla využívať príjem z predaja ropy. Za tieto prostriedky môžu povstalci kúpiť aj zbrane, uviedla tlačová agentúra AP.
      Americké ministerstvo financií v utorok vydalo nariadenie, ktoré povoľuje americkým spoločnostiam transakcie s ropou či zemným plynom, ak z toho bude mať osoh líbyjská Národná rada.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies