Obama najhorším prezidentom USA od konca druhej svetovej vojny!

NETKY.SK • 3 Júl 2014, 06:48 • 2 min
Obama najhorším prezidentom USA od konca druhej svetovej vojny!

WASHINGTON - Úradujúci americký prezident Barack Obama je najhorším prezidentom USA od konca druhej svetovej vojny.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z júnového prieskumu verejnej mienky, ktorého výsledky zverejnili v stredu. Prieskum univerzity Quinnipiac odhalil, že tretina spomedzi takmer 1500 respondentov považuje Obamu za najslabšieho prezidenta za uplynulých takmer 70 rokov. Laureáta Nobelovej ceny predbehol aj jeho kritizovaný predchodca George Bush junior i kontroverzný šéf Bieleho domu z prelomu 60. a 70. rokov Richard Nixon. Ten bol označený za tretieho najhoršieho prezidenta trinástimi percentami opýtaných.

 

Najlepšie dopadol republikán Ronald Reagan, ktorého za najlepšieho z dvanástich povojnových prezidentov USA označilo 35 percent opýtaných. Za ním nasledovali demokrati Bill Clinton s 18 percentami a John F. Kennedy s pätnástimi. Až za nimi sa objavilo meno Obamu, prvého amerického prezidenta čiernej pleti, s ôsmimi percentami. Jeho predchodcu Busha považuje za najlepšieho prezidenta od vojny iba jedno percento Američanov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona