Obama na výročie zavraždenia Kennedyho: Nemám obavy o svoju bezpečnosť

NETKY.SK • 23 November 2013, 13:13 • 2 min
Obama na výročie zavraždenia Kennedyho: Nemám obavy o svoju bezpečnosť

WASHINGTON - Podľa Obamu tragédia Kennedyho zavraždenia priniesla mnohé zmeny aj do fungovania samotnej USSS.

slovakia

left justify in out

Americký prezident Barack Obama si nerobí veľké starosti o svoju bezpečnosť, na ktorú podľa neho "vynikajúco" dozerajú pracovníci príslušnej federálnej agentúry. Uviedol to v rozhovore pre televíznu stanicu ABC News, ktorý poskytol pri príležitosti piatkového 50. výročia Johna F. Kennedyho, šéfa Bieleho domu z rokov 1961-63.

"Nie je to niečo, na čo myslím," odpovedal Obama na otázku, či má obavy o svoju osobnú bezpečnosť. "Je to hlavne kvôli tomu, že Tajná služba USA (USSS) odvádza každý deň mimoriadnu prácu".

USSS je federálna agentúra Spojených štátov, ktorej úlohou je chrániť amerického prezidenta a viceprezidenta a členov ich rodín.

Podľa Obamu tragédia Kennedyho zavraždenia priniesla mnohé zmeny aj do fungovania samotnej USSS. Vďaka nasadeniu jej príslušníkov preto súčasný šéf americkej administratívy nemusí "venovať veľa času" obavám o svoju bezpečnosť.

Obama počas interview taktiež vyzdvihol stále aktuálny odkaz Kennedyho prezidentského pôsobenia, hlavne jeho schopnosť oživiť tradičný americký idealizmus v celej povojnovej generácií Američanov. K tomu podľa Obamu okrem dobového kontextu prispel aj Kennedyho relatívne mladý vek, jeho osobný šarm i rečnícke schopnosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies