Obama: Motív streľby v Kalifornii nie je stále jasný

NETKY.SK • 3 December 2015, 18:13 • 2 min
Obama: Motív streľby v Kalifornii nie je stále jasný

WASHINGTON - Americký prezident Barack Obama dnes povedal, že vyšetrovatelia ešte nevedia, prečo dvaja podozriví zabili v stredu pri masovej streľbe v južnej Kalifornii 14 ľudí a 17 ďalších zranili.

slovakia

left justify in out

Prisľúbil však, že FBI a justičné orgány tento dôvod zistia, informovala tlačová agentúra Reuters.

 

"Je možné, že to súvisí s terorizmom. Ale ešte nevieme. Je tiež možné, že to malo súvislosť s pracoviskom," povedal Obama reportérom po stretnutí svojich poradcov pre národnú bezpečnosť v Oválnej pracovni Bieleho domu.

 

Obama dnes vyzval všetkých Američanov, aby urobili, čo je v ich silách, na zabránenie strelným násilnostiam, a kongresmanov, aby sťažili zločincom cestu k zbraniam.

 

"Je pre nás všetkých, vrátane našich zákonodarcov, dôležité zistiť, čo môžeme urobiť, aby sme sa ubezpečili, že keď sa jednotlivci rozhodnú, že chcú niekomu inému ublížiť, sťažíme im možnosť urobiť to, pretože teraz je to príliš jednoduché," citovala Obamu tlačová agentúra DPA.

 

Obama sa vyjadril po stretnutí so svojím bezpečnostným tímom a po rozhovore so starostom kalifornského San Bernardina, kde k masovej streľbe do ľudí došlo.

 

Ozbrojený pár, ktorý v noci nadnes v domove sociálnych služieb v kalifornskom meste San Bernardino zastrelil 14 ľudí, polícia identifikovala ako 28-ročného Sayeda Rizwana Farooka a 27-ročnú Tashfeen Malikovú, ktorí spolu žili a mali šesťmesačné dieťa. Oboch páchateľov na úteku z miesta činu zastrelili policajti.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies