Obama: Máme stratégiu ako pomôcť sýrskej opozícii

NETKY.SK • 4 September 2013, 08:14 • 2 min
Obama: Máme stratégiu ako pomôcť sýrskej opozícii

WASHINGTON – Americký prezident Barack Obama v utorok vyjadril presvedčenie, že Kongres bude hlasovať za vojenskú akciu v Sýrii a povedal tiež, že Spojené štáty majú širší plán ako pomôcť povstalcom poraziť sily prezidenta Baššára al-Asada.

slovakia

left justify in out

Počas stretnutia s lídrami Kongresu Obama vyzval na promptné hlasovanie v Kapitole a zopakoval, že akcia USA bude rozsahovo limitovaná a nebude sa teda opakovať vojna podobná tej v Iraku či Afganistane. „To, čo plánujeme, je niečo obmedzené. Je to niečo primerané. Oslabí to al-Asadove sily,“ uviedol Obama. „Zároveň máme širšiu stratégiu, ktorá nám umožní posilniť schopnosti opozície,“ dodal. Obamovu vojenskú akciu v Sýrii medzičasom podporili viacerí vysokopostavení predstavitelia Kongresu, ako napríklad John Boehner, republikán a predseda Snemovne reprezentantov, vodca republikánskej väčšiny Eric Cantor ako aj Nancy Pelosiová, demokratická líderka menšiny Snemovne reprezentantov. Hlasovanie oboch komôr parlamentu sa uskutoční po letnej prestávke, ktorá sa končí 9. septembra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies