Obama má na budúci týždeň v pláne stretnúť sa s víťazom prezidentských volieb

NETKY.SK • 5 November 2016, 07:28 • 2 min
Obama má na budúci týždeň v pláne stretnúť sa s víťazom prezidentských volieb

WASHINGTON - Prezident USA Barack Obama by sa mohol na budúcu stredu alebo vo štvrtok stretnúť so svojím nástupcom v Bielom dome.

slovakia

left justify in out

Uviedol to dnes hovorca Bieleho domu Josh Earnest, ktorý dodal, že Obama špeciálne na tieto dva dni nemá žiadny program.

 

Voľby nového prezidenta USA sa uskutočnia v utorok 8. novembra. Boj o túto funkciu vedie kandidátka Demokratickej strany Hillary Clintonová a republikán Donald Trump. Toho Obama nie raz označil za nehodného prezidentskej funkcie.

 

Earnest spresnil, že Obama v utorok večer nebude komentovať výsledky prezidentských volieb, ale je možné, že k nim vydá vyhlásenie pre médiá.

 

Končiaci prezident USA sa v posledných dňoch veľmi aktívne zapája do predvolebnej kampane Hillary Clintonovej. Momentálne je v štáte Severná Karolína, kde na miestnych voličov, najmä Afroameričanov, apeloval, aby využili svoje volebné právo.

 

V pondelok má Obama naplánované výjazdy do Durhamu v štáte New Hampshire a do Philadelphie, kde sa k nemu pripojí aj jeho manželka a zrejme i Hillary, Bill a Chelsea Clintonovci.

 

Obama - prirodzene - má predstavu o tom, ktorého z kandidátov volieb by na budúci týždeň prijal v Bielom dome radšej, napísal denník Wall Street Journal. Podľa neho sa Obama angažuje za Clintonovú oveľa viac, ako to bol robil ktorýkoľvek z jeho predchodcov v prospech prezidentského kandidáta pochádzajúceho zo svojej politickej strany.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies