Obama: Kríza posilnila nepriateľov Ameriky

NETKY.SK • 18 Október 2013, 15:00 • 2 min
Obama: Kríza posilnila nepriateľov Ameriky

WASHINGTON - Niekoľko týždňov trvajúca kríza okolo hrozby krachu americkej ekonomiky bola podľa prezidenta Baracka Obamu "zbytočná" a "nemá žiadnych víťazov". Šéf Bieleho domu navyše upozornil, že pozastavenie fungovania federálnych úradov "posilnilo nepriateľov" Spojených štátov.

slovakia

left justify in out

"Pravdepodobne nič nespôsobilo dôveryhodnosti Ameriky vo svete viac škôd... ako udalosti, ktorými sme boli svedkami za posledné týždne," vyhlásil na štvrtkovej tlačovej konferencii Obama. Prezident apeloval najmä na členov Republikánskej strany, predovšetkým jej kontroverznej frakcie zo združenia Tea Party. "Ak sa vám nepáči nejaká konkrétna politika, alebo konkrétny prezident, potom bojujte za svoju pozíciu. Choďte a vyhrajte voľby. Neničte to, čo naši predchodcovia budovali celé stáročia," dodal. 

Obama v stredu podpísal zvýšenie dlhového stropu, ktoré v stredu odhlasovali obe komory amerického parlamentu. Štátni zamestnanci, ktorí sú od 1. októbra na nútených dovolenkách, sa tak od štvrtka budú môcť vrátiť do práce. Obama tak oddialil problém do roku 2014, keď vláde budú na prevádzku krajiny stačiť peniaze do 15. januára a dlhový strop do 7. februára.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona