Obama kritizuje republikánskeho kandidáta na prezidenta Donalda Trumpa

NETKY.SK • 3 August 2016, 07:59 • 2 min
Obama kritizuje  republikánskeho kandidáta na prezidenta Donalda Trumpa

WASHINGTON - Americký prezident Barack Obama vyzval hlavných predstaviteľov Republikánskej strany, aby prestali podporovať svojho prezidentského kandidáta Donalda Trumpa, píše agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Obama sa domnieva, že Trumpova nedávna kritika rodiny padlého moslimského vojaka je ďalším dôkazom toho, že republikánsky kandidát nie je pripravený viesť krajinu.

 

Podľa súčasného demokratického šéfa Bieleho domu nie je Trump na funkciu prezidenta spôsobilý a "stále to dokazuje". Obama pritom okrem iného narážal na niekoľko Trumpových kontroverzných vyjadrení na margo svetových kríz.

 

"Fakt, že zrejme nemá základné znalosti o kľúčových problémoch Európy, Blízkeho východu a Ázie znamená, že je žalostne nepripravený na úlohu (prezidenta)," povedal počas tlačovej konferencie v Bielom dome Obama, ktorého citovala agentúra Reuters.

 

Obama pripomenul, že viacero republikánov na vedúcich postoch už mnohé Trumpove vyhlásenia odsúdilo. Na novinársku otázku, prečo má potom Trump stále podporu Obama v rámci Republikánskej strany odpovedal, že musí nastať chvíľa, keď sa už ľudia odklonia od vnútrostraníckych bariér. "Musí nastať bod, keď si poviete: Stačí," povedal prezident.

 

Trump spôsobil pobúrenie aj nedeľňajším vyjadrením, podľa ktorého by USA mali akceptovať anektovanie Krymu Ruskom, ak to povedie k lepším vzťahom s Moskvou a silnejšej spolupráci v boji proti militantom skupiny Islamský štát.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies