Obama kongresmanom povedal, že má právomoci na boj proti Islamskému štátu

NETKY.SK • 10 September 2014, 07:54 • 2 min
Obama kongresmanom povedal, že má právomoci na boj proti Islamskému štátu

WASHINGTON - Americký prezident Barack Obama pred lídrami Kongresu v utorok vyhlásil, že má potrebné právomoci na podniknutie krokov vedúcich k zničeniu militantnej skupiny Islamský štát. Obama tým opäť naznačil, že Biely dom nebude žiadať Kongres o hlasovanie o prijatí jeho plánu, informovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Obama sa stretol s vysokopostavenými kongresovými lídrami z tábora demokratov i republikánov pred svojím dnešným prejavom, v ktorom zverejní plán boja proti Islamskému štátu. "Prezident lídrom povedal, že má právomoci, ktoré potrebuje na kroky proti IS v súlade s misiou, ktorú predstaví vo svojom prejave zajtra večer," uviedol Biely dom v utorkovom vyhlásení.

 

"Zopakoval svoje presvedčenie, že národ je silnejší a naše úsilie efektívnejšie, keď prezident a Kongres spolupracujú v boji proti hrozbe pre národnú bezpečnosť, akou je IS," dodal Biely dom. Mililtantná skupina Islamský štát ovláda rozsiahle územia v Iraku i Sýrii.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies