Obama: KĽDR svojimi provokáciami už nedokáže vyvolať krízu

NETKY.SK • 8 Máj 2013, 09:28 • 2 min
Obama: KĽDR svojimi provokáciami už nedokáže vyvolať krízu

WASHINGTON - Americký prezident Barack Obama dnes vyhlásil, že sa pominuli dni, keď KĽDR mohla svojimi provokáciami vyvolať krízu, alebo získať ústupky od medzinárodného spoločenstva.

slovakia

left justify in out

Po stretnutí s juhokórejskou prezidentkou Pak Kun-hje v Bielom dome Obama povedal, že Pchjongjang svojimi hrozbami nedokázal vraziť klin medzi Spojené štáty a Južnú Kóreu, alebo si vytvoriť rešpekt vo svete.

Na spoločnej tlačovej konferencii s juhokórejskou líderkou Obama ďalej uviedol, že jeho stretnutie s Pak Kun-hje je dôkazom, že Severná Kórea "znovu zlyhala".

Americký prezident dodal, že USA a Južná Kórea sú spojené väčšmi než kedykoľvek predtým, no izolácia Severnej Kórey sa zväčšuje, uviedla tlačová agentúra AP.

Návšteva Pak Kun-hje sa uskutočňuje pri príležitosti 60. výročia uzavretia dohody o obrane medzi Washingtonom a Soulom. V stredu juhokórejská prezidentka vystúpi s prejavom v americkom Kongrese.

V súvislosti so situáciou v Sýrii šéf Bieleho domu povedal, že neexistujú jednoduché odpovede na riešenie občianskej vojny a on osobne nerobí rozhodnutia na základe dojmov.
      



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona