Obama: Jadrová dohoda môže dať Iránu nové príležitosti

NETKY.SK • 20 Marec 2014, 16:08 • 2 min
Obama: Jadrová dohoda môže dať Iránu nové príležitosti

WASHINGTON - Jadrová dohoda s Iránom môže iránskemu ľudu zabezpečiť "nové príležitosti a prosperitu", povedal dnes americký prezident Barack Obama, na ktorého sa odvolala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Obama sa prihovoril Iránčanom ako každý rok z videozáznamu pri príležitosti perzského nového roka. Tohtoročné posolstvo sa časovo zhoduje s práve prebiehajúcimi rozhovormi medzi Spojenými štátmi, Iránom a ďalšími piatimi svetovými mocnosťami o jadrovom programe Teheránu.
      

Dosiahnutie konečnej jadrovej dohody bude podľa Obamu náročné, ale sám je odhodlaný pokračovať diplomatickom úsilí. Je totiž presvedčený, že práve tá je základom "praktického riešenia" rozporov okolo iránskeho jadrového programu.
     

Irán si podľa konečnej dohody zachová prístup k "mierovej jadrovej energii". Dohoda zároveň prinesie iránskemu ľudu ekonomický rast a pracovné príležitosti a iránskym študentom aj príležitosť cestovať do zahraničia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies