Obama: Izolácia Ruska sa ešte zhorší, ak nezmení svoj postup na Ukrajine

NETKY.SK • 9 Február 2015, 19:10 • 2 min
Obama: Izolácia Ruska sa ešte zhorší, ak nezmení svoj postup na Ukrajine

WASHINGTON - Americký prezident Barack Obama dnes vyhlásil, že Spojené štáty a ich európski spojenci sú stále odhodlaní hľadať diplomatické riešenie existujúceho napätia s Ruskom, ktoré spôsobuje konflikt na Ukrajine.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Aj keď pracujeme na diplomatickom riešení, dnes znova jasne upozorňujeme, že ak bude Rusko pokračovať vo svojom súčasnom smerovaní, ktoré ničí ruskú ekonomiku a poškodzuje ruský ľud, a má aj strašný dopad na Ukrajinu, izolácia Ruska sa bude iba zhoršovať - politická aj ekonomická," vyhlásil Obama vo Washingtone na spoločnej tlačovej konferencii s nemeckou kancelárkou Angelou Merkelovou po ich stretnutí. Informácie priniesli tlačové agentúry Reuters a AP.
     

Obama prisľúbil, že bude pokračovať v ekonomických sankciách voči Rusku a zároveň spolupracovať s medzinárodným spoločenstvom na vyvíjaní diplomatického nátlaku.
     

"Absolútne sa zhodujeme v tom, že v 21. storočí nemôžeme nečinne stáť a jednoducho dovoliť, aby boli hranice Európy prekresľované hlavňou zbrane," povedal Obama.
     

Šéf Bieleho domu tiež vyhlásil, že ruská agresia voči Ukrajine len posilnila jednotu Spojených štátov a ich partnerov v Európe i po celom svete.
     

Americký prezident takisto povedal, že Rusko porušilo takmer každý záväzok, ktorý odsúhlasilo v predchádzajúcej mierovej dohode z bieloruského Minska. A zdôraznil, že ruské sily namiesto stiahnutia sa naďalej operujú na východe Ukrajiny a koordinujú útoky.
     

Upozornil tiež, že Rusko poslalo na Ukrajinu ďalšie tanky, ťažké delostrelectvo a posádky obrnených vozidiel. A dodal, že separatisti dobyli za pomoci Ruska ďalšie územie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies