Obama ide do Ázie, stretne sa so Su Ťij i čínskym prezidentom

NETKY.SK • 5 November 2014, 15:16 • 2 min
Obama ide do Ázie, stretne sa so Su Ťij i čínskym prezidentom

WASHINGTON - Americký prezident Barack Obama sa v rámci svojho novembrového ázijského turné stretne aj s barmskou poslankyňou a dlhoročnou opozičnou líderkou Aung San Su Ťij a čínskym prezidentom Siom Ťin-pchingom.

slovakia

left justify in out

Podľa utorňajšieho vyhlásenia Bieleho domu príde prezident do Barmy na trojdňovú návštevu 12. novembra. Počas prítomnosti vo východoázijskej krajine by mal rokovať aj s barmským prezidentom Theinom Šejnom, ktorý krajinu v uplynulých rokoch otvoril svetu. Obamovmu príchodu do Barmy bude predchádzať dvojdňová návšteva Číny, kde sa 10. a 11. novembra koná summit krajín Ázijsko-tichomorskej hospodárskej spolupráce (APEC). Šéf Bieleho domu sa stretne aj so svojím čínskym náprotivkom Siom.

 

Záver svojej šesťdňovej zahraničnej cesty Obama strávi v Austrálii, kde sa 15. a 16. novembra koná summit 20 najvyspelejších krajín sveta. Na vrcholných schôdzkach lídrov v čínskom Pekingu i austrálskom Brisbane bude prítomný aj ruský prezident Vladimir Putin. Biely dom ani Kremeľ však neavizujú ich vzájomné stretnutie. Vzťahy medzi Moskvou a Washingtonom sú totiž pre krízu na Ukrajine najhoršie od studenej vojny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies