Obama hovoril v Paríži najmä o problémoch s meniacou sa klímou

NETKY.SK • 3 December 2017, 08:50 • 2 min
Obama hovoril v Paríži najmä o problémoch s meniacou sa klímou

PARÍŽ - Bývalý americký prezident Barack Obama ukončil v sobotu návštevou Paríža svoje päťdňové zahraničné pracovné turné. Obama mal na programe obed s francúzskym prezidentom Emmanuelom Macronom a prejav k vedúcim osobnostiam z obchodného sektora, informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Obama a Macron v sobotu dve hodiny súkromne obedovali v Elyzejskom paláci. V celej oblasti sídla francúzskej hlavy štátu panovali zvýšené bezpečnostné opatrenia.

 

Prezidentský palác priblížil, že počas tohto obeda, ktorý sa konal bez účasti médií, malo dôjsť k prezentácii Obamovej nadácie.

Bývalý šéf Bieleho domu sa v Paríži stretol aj s bývalým šéfom Elyzejského paláca, Francoisom Hollandom. Hlavným bodom rozhovoru dvojice exprezidentov boli otázky zmeny klímy. Obama i Hollande stáli pred dvoma rokmi v Paríži pri podpise veľkej klimatickej dohody.

"Sme presvedčení, že dôjde k implementácii Parížskej dohody," napísal Hollande na Twitteri.

 

Obama sa o problematike meniacej sa klímy rozhovoril aj počas svojho večerného prejavu na podujatí organizovanom spoločnosťami z internetového a komunikačného priemyslu. Kritizoval avizovaný úmysel súčasného amerického prezidenta Donalda Trumpa odstúpiť od zmieneného parížskeho dokumentu.

 

Obama krátko pred európskym Parížom navštívil ázijské krajiny Čínu a Indiu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies