Obama hovoril s Montim o problémoch eurozóny

NETKY.SK • 26 Jún 2012, 07:31 • 2 min
Obama hovoril s Montim o problémoch eurozóny

Obama hovoril s Montim o problémoch eurozóny - Politika Americký prezident Barack Obama v pondelok (25. 6.

slovakia

left justify in out

img

Americký prezident Barack Obama v pondelok (25. 6.) hovoril s talianskym premiérom Mariom Montim, pričom hlavnou témou ich diskusií bol najnovší vývoj v európskej ekonomike a nevyhnutnosť podporiť hospodársky rast a stabilitu v eurozóne. Informoval o tom Biely dom. Na rovnakú tému diskutoval americký prezident s Montim a ďalšími európskymi partnermi aj na nedávno skončenom summite lídrov krajín G20 v Mexiku.
      Okrem Montiho hovoril Obama aj s novým gréckym premiérom Antonisom Samarasom, ktorého vyzval na úzku spoluprácu s európskymi a medzinárodnými inštitúciami. Reagoval tak na najnovšie správy, že Grécko chce od medzinárodných veriteľov prehodnotenie súčasných prísnych podmienok druhého úverového programu.
      Aktivity amerického prezidenta vzhľadom na dlhovú krízu v eurozóne naberajú v poslednom období na intenzite. Dôvodom je podľa analytikov fakt, že dlhová kríza, ktorú sa Európe zatiaľ nedarí zvládnuť, ohrozuje krehké oživovanie americkej ekonomiky, čo by mohlo nepriaznivo ovplyvniť šance Obamu na znovuzvolenie v novembrových prezidentských voľbách.

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies