Obama dorazil do Tanzánie, kde sa stretne s Georgeom W. Bushom

NETKY.SK • 1 Júl 2013, 15:00 • 2 min
Obama dorazil do Tanzánie, kde sa stretne s Georgeom W. Bushom

DAR ES SAALAM - Americký prezident Barack Obama pricestoval dnes na návštevu Tanzánie, ktorá je poslednou zastávkou na jeho týždňovom turné po troch krajinách Afriky. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Nezávisle na Obamovi a jeho manželke Michelle sa tento týždeň v tej istej oblasti Afriky nachádza aj jeho predchodca George W. Bush. Ten najskôr spolu s manželkou Laurou navštívil susednú Zambiu, kde sa bývalý prvý pár USA podieľa na renovácii zdravotníckej kliniky. 

V utorok budú Bushovci náhodou taktiež v Tanzánii na konferencii o afrických ženách, organizovanej inštitútom Georgea W. Busha. Podľa prvých vyjadrení členov Obamovho a Bushovho tímu sa žiadne spoločné stretnutie pôvodne neplánovalo. 

Biely dom však následne oznámil, že sa Obama a Bush stretnú v utorok na slávnostnom kladení vencov na veľvyslanectve USA v Dar es Salaame. Ceremónia má pripomenúť pamiatku obetí teroristického útoku na ambasádu z roku 1998, pri ktorom zahynulo 11 ľudí. Bývalý i súčasný prezident USA tiež absolvujú schôdzku s pracovníkmi americkej diplomatickej misie v Tanzánii.  

Michelle Obamová a Laura Bushová sa okrem toho spoločne zúčastnia diskusie na konferencii o postavení a možnostiach rozvoja afrických žien.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona