Obama dodatočne odovzdal Medailu slobody izraelskému prezidentovi Peresovi

NETKY.SK • 14 Jún 2012, 06:53 • 2 min
Obama dodatočne odovzdal Medailu slobody izraelskému prezidentovi Peresovi

Obama dodatočne odovzdal Medailu slobody izraelskému prezidentovi Peresovi - Politika Americký prezident Barack Obama v stredu dodatočne odovzdal Medailu slobody izraelskému prezidentovi Šimonovi Peresovi, ktorého označil za podstatu Izraela. Na podujatí

slovakia

left justify in out

img

Americký prezident Barack Obama v stredu dodatočne odovzdal Medailu slobody izraelskému prezidentovi Šimonovi Peresovi, ktorého označil za podstatu Izraela.
Na podujatí v Bielom dome Obama povedal, že Peres pozná potrebu sily, tiež však chápe, že bezpečnosť krajiny závisí od čestnosti jej činov.
Peres je deviatym izraelským prezidentom a v minulosti pôsobil aj na poste premiéra. Do Washingtonu pricestoval v čase intenzifikácie násilností v Sýrii a obavách USA a Izraela z jadrových ambícií Iránu.
Obama Peresovi potvrdil, že puto medzi Washingtonom a Tel Avivom je nezlomné a že bezpečnosť Izraela je pre USA prioritou.
Na slávnostnej večeri v Bielom dome sa zúčastnil aj viceprezident Joe Biden, prvá dáma Michelle Obamová a bývalá ministerka zahraničných vecí Madeleine Albrightová. 
Albrightová je jedným z ocenených, ktorým Obama Medailu slobody udelil na oficiálnom podujatí koncom mája. Peres sa na tejto akcii nemohol zúčastniť.

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies