Obama dnes predloží Kongresu balík opatrení proti nezamestnanosti

NETKY.SK • 12 September 2011, 15:21 • 2 min
Obama dnes predloží Kongresu balík opatrení proti nezamestnanosti

Obama dnes predloží Kongresu balík opatrení proti nezamestnanosti

slovakia

left justify in out

img

Americký prezident Barack Obama dnes pošle Kongresu svoj plán pre boj proti nezamestnanosti a na podporu národného hospodárstva, ktorý predstavil pred niekoľkými dňami. Oznámil to v nedeľu Biely dom, informovala CNN.
      Obama podľa týchto informácií vystúpi dnes v Ružovej záhrade Bieleho domu a opäť vyzve Kongres, aby schválil jeho plán. Príslušný zákon následne predloží Kongresu.
      Obama predstavil svoj plán na boj proti nezamestnanosti, podporu malých podnikov a stimulovanie národného hospodárstva 8. septembra. Balík opatrení (American Jobs Act) vo výške 447 miliárd dolárov (321 miliárd eur) má za cieľ znížiť daňové zaťaženie malých podnikov, stimulovať vytváranie nových miest v tejto hospodárskej sfére a zabezpečiť financovanie modernizácie infraštruktúry.
      Menšie podniky by dočasne nemuseli vôbec platiť daň zo mzdy pre novoprijatých pracovníkov. Ďalšie opatrenie by zvýhodnilo zamestnávateľov pri prijatí ľudí, ktorí sú nezamestnaní viac ako šesť mesiacov. Táto skupina tvorí takmer 43 percent nezamestnaných v USA.
      Zatiaľ nie je jasné, či zákon podporia skepticky naladení republikáni, a to najmä vo svetle klesajúcej Obamovej obľúbenosti a blížiacej sa kampane pred budúcoročnými prezidentskými voľbami.
      Republikánsky šéf Snemovne reprezentantov John Boehner však v liste Obamovi uviedol, že jeho návrh si zasluhuje, aby mu Kongres venoval pozornosť.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies