Obama diskutoval s mládežou o občianskej angažovanosti po prvý krát od ukončenia jeho funkcie

NETKY.SK • 25 Apríl 2017, 07:29 • 2 min
Obama diskutoval s mládežou o občianskej angažovanosti po prvý krát od ukončenia jeho funkcie

CHICAGO - Bývalý americký prezident Barack Obama sa v pondelok prihovoril občiansky angažovaným mladým ľuďom, ktorí sa zišli na panelovej diskusii na univerzite v Chicagu.

slovakia

left justify in out

Išlo o Obamovo vôbec prvé verejné vystúpenie od skončenia jeho prezidentského úradu, informovala agentúra AP. Obama mladým ľuďom poskytol viacero rád v oblasti vedenia, ako aj vyrovnávania sa so zlyhaním a vo svojom prejave sa nevyhol ani sociálnymi sieťam. Nezmienil sa však o svojom nástupcovi v prezidentskom úrade Donaldovi Trumpovi a nepriblížil ani svoje názory na aktuálne politické udalosti.

 

Americký exprezident porozprával mladým v krátkosti tiež o svojich skúsenostiach s prácou organizátora v občianskej komunite a následne ich požiadal, aby vyjadrili svoje názory. K prvému verejnému vystúpeniu Obamu došlo v čase, keď sa blíži 100. deň Trumpa v úrade.

 

Univerzita v Chicagu plánuje postaviť na okraji univerzitného campusu Obamovu knižnicu. Bývalý americký prezident vyjadril prianie, aby toto miesto mladým ľuďom okrem iného pomáhalo tiež k väčšej spoločenskej angažovanosti. Práve mládež má totiž podľa Obamu zásadný význam pri riešení najznepokojujúcejších problémov USA.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies