Obama: Clintonová by bola veľmi zdatnou prezidentkou

NETKY.SK • 30 Máj 2014, 19:10 • 2 min
Obama: Clintonová by bola veľmi zdatnou prezidentkou

WASHINGTON - Prezident USA Barack Obama je presvedčený, že bývalá ministerka zahraničných vecí Hillary Clintonová by sa v prípade rozhodnutia kandidovať veľmi dobre uplatnila ako jeho nástupkyňa.

slovakia

left justify in out

Vyjadril sa tak v televíznom rozhovore odvysielanom v rámci piatkovej talkšou Live! With Kelly and Michael. Spolustraníčku Clintonovú v ňom označuje za "kamošku" a tvrdí, že už dávno patrí medzi jej obdivovateľov. Pred voľbami v roku 2008 pritom viedli boj o nomináciu Demokratickej strany na prezidentský post, z ktorého nakoniec vyšiel víťazne Obama. Ten Clintonovej následne ponúkol funkciu ministerky zahraničných vecí, ktorú zastávala do februára 2013, pričom bola podľa prezidenta maximálne zdatná a lojálna.

 

Clintonová je už dávnejšie považovaná za potenciálnu kandidátku demokratov v najbližších prezidentských voľbách naplánovaných na rok 2016. Rozhovor s Obamom nahrali vo štvrtok, keď sa s Clintonovou stretol na "súkromnom" obede v Bielom dome.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona