Obama: Cieľom v boji proti ebole je prevencia nových prípadov v západnej Afrike

NETKY.SK • 16 Apríl 2015, 07:55 • 2 min
Obama: Cieľom v boji proti ebole je prevencia nových prípadov v západnej Afrike

WASHINGTON - Medzinárodným cieľom v boji proti smrteľnému vírusu eboly je prevencia nových prípadov tohto ochorenia v regiónoch západnej Afriky, kde sa v boji s epidémiou dosiahli významné výsledky.

slovakia

left justify in out

Povedal to dnes americký prezident Barack Obama, ktorého citovala agentúra AP. Obama sa stretol dnes v Bielom dome s prezidentmi Libérie, Guiney a Sierry Leone, ktorí ho informovali o momentálnej situácii v týchto ebolou sužovaných afrických krajinách. Americká hlava štátu na stretnutí vyzdvihla, že minulý týždeň sa v regiónoch západnej Afriky vyskytlo menej ako 40 prípadov eboly, pričom podľa jeho slov v Libérii nezaznamenali ani jeden prípad tohto smrteľného ochorenia.

 

"Teraz sa sústredíme na spoločný cieľ, a to je dostať sa na nulu," uviedol Obama v priestoroch svojho sídla vo Washingtone. Prezidentka Libérie Ellen Johnsonová Sirleafová, prezident Guiney Alpa Condé a Sierry Leone Ernest Bai Koroma prišli na návštevu Spojených štátov, aby sa stretli s predstaviteľmi Medzinárodného menového fondu a Svetovej banky. Tie majú krajinám pomôcť vyrovnať sa s ekonomickou krízou, ktorú v ich krajinách spôsobila smrteľná epidémia eboly.

 

Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) minulý týždeň informovala o tom, že epidémia eboly v západnej Afrike ešte stále predstavuje hrozbu pre ostatné krajiny. Podľa WHO sa však zdá, že riziko medzinárodného šírenia tejto choroby klesá.

 

Najhoršia epidémia eboly, aká kedy postihla západnú Afriku, si vyžiadala už vyše 10.300 životov a takmer 25.000 nakazených. Údaje z posledných mesiacov naznačujú, že epidémia stráca na intenzite. Ebola najviac postihla Sierru Leone, Guineu a Libériu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies