Obama chce vyriešiť krízu na Ukrajine do svojho odchodu z Bieleho domu

NETKY.SK • 21 November 2016, 10:17 • 2 min
Obama chce vyriešiť krízu na Ukrajine do svojho odchodu z Bieleho domu

Washington 21. novembra (TASR) - Americký prezident Barack Obama informoval svojho ruského kolegu Vladimira Putina, že pred odchodom z Bieleho domu chce vyriešiť krízu na Ukrajine. Obama to uviedol v nedeľnom krátkom rozhovore s Putinom, ktorý sa uskutočnil počas summitu Ázijsko-tichomorskej hospodárskej spolupráce (APEC) v Peru.

slovakia

left justify in out

Ako informovala rozhlasová stanica Europe 1, Obama neskôr na tlačovej konferencii v Lime uviedol, že s Putinom hovoril "o Ukrajine a nutnosti vyriešiť" tento problém. "Naliehal som naňho (Putina), aby dal svojím vyjednávačom pokyny pracovať s nami, s Francúzskom, Nemeckom a Ukrajinou, aby sme tak videli, či môžeme dospieť k riešeniu (na Ukrajine) ešte do konca môjho mandátu," vysvetlil Obama.

 

Ukrajinský prezident Petro Porošenko už telefonicky komunikoval aj s Obamovým nástupcom vo funkcii Donaldom Trumpom, ktorého požiadal o podporu Spojených štátov pre Ukrajinu. Porošenko prejavil záujem spolupracovať s Trumpovou vládou a "ešte viac posilniť strategické partnerstvo medzi Ukrajinou a USA". Porošenko a Trump sa dohodli aj na spoločnom stretnutí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies