Obama chce po skončení mandátu tráviť viac času so svojou kenskou rodinou

NETKY.SK • 26 Júl 2015, 09:06 • 2 min
Obama chce po skončení mandátu tráviť viac času so svojou kenskou rodinou

NAIROBI - Americký prezident Barack Obama hodlá po skončení svojho funkčného obdobia tráviť viac času so svojou kenskou rodinou.

slovakia

left justify in out

"Vzhľadom na moju prácu a všetko, čo ju obklopuje, nie je možné, aby som sem prišiel na týždeň a stretol sa s každým," uviedol v sobotu Obama, ktorý je na štvordňovej štátnej návšteve Kene a Etiópie.

 

Obama navštívil rodinu svojho otca, ktorý zomrel v roku 1982 pri dopravnej nehode, "v džínsoch a s ruksakom na chrbte" v roku 1992. V obci Kogelo pri Viktóriinom jazere sa vtedy stretol s príbuznými svojho otca a predstavil im svoju snúbenicu Michelle, s ktorou sa oženil v ten istý rok. Do Kene zavítal i ako senátor v roku 2006.

 

"Keď sa opäť stanem radovým občanom, budem mať viac priestoru na kontakt. Keď sem prídem nabudúce, už azda nebudem mať na sebe oblek," uviedol prezident podľa agentúry DPA na tlačovej konferencii v kenskej metropole Nairobi. Zároveň prisľúbil, že sa do tejto východoafrickej krajiny vráti aj so svojimi dcérami Maliou a Sashou.

 

Predchádzajúci večer strávil Obama s desiatkami príbuzných vrátane jeho nevlastnej starej matky Sarah Obamovej a nevlastnej sestry Aumy Obamovej na slávnostnej večeri v nairobskom hoteli. "Bolo tam viacero vzdialených členov rodiny, s ktorými som sa predtým ešte nestretol. Prežili sme nádherné chvíle," dodal prezident.

 

Obama sa stal prvým úradujúcim americkým prezidentom, ktorý navštívil Keňu. Rovnaké prvenstvo mu bude patriť aj v prípade Etiópie, kde ho očakávajú dnes.

 

Jeho cesta však vyvolala aj znepokojenie ľudskoprávnych skupín, ktoré tvrdia, že Keňa i Etiópia zneužívajú obavy o vnútornú bezpečnosť ako zámienku pre potláčanie nezávislých médií, občianskej spoločnosti a základných demokratických slobôd.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies