Obama chce šetriť; navrhol zmrazenie platov federálnych zamestnancov

NETKY.SK • 30 November 2010, 08:09 • 2 min
Obama chce šetriť; navrhol zmrazenie platov federálnych zamestnancov

Obama chce šetriť; navrhol zmrazenie platov federálnych zamestnancov

slovakia

left justify in out

Americký prezident Barack Obama navrhol dvojročné zmrazenie platov federálnych zamestnancov. Varoval Američanov, že tento krok je len prvým z radu ťažkých rozhodnutí, ktoré bude musieť urobiť, aby znížil obrovský rozpočtový deficit krajiny.
      "Nepríjemnou pravdou je, že na to, aby sme dostali tento deficit pod kontrolu, budeme musieť priniesť niektoré obete, pričom časť z nich musia priniesť aj zamestnanci federálnej vlády," uviedol Obama.
      Zmrazenie platov sa bude týkať všetkých civilných federálnych zamestnancov, vrátane tých, ktorí pracujú na ministerstve obrany. Netýka sa jedine vojakov. Opatrenie by malo v najbližších dvoch rokoch usporiť viac než 5 miliárd USD (3,80 miliardy eur), počas 5 rokov 28 miliárd USD a viac než 60 miliárd USD počas 10 rokov, informovali zdroje z Bieleho domu.
      Tieto úspory sú však len kvapkou v mori v porovnaní s deficitom Spojených štátov, ktorý v posledných rokoch výrazne prekračuje 1 bilión USD a zrejme v ďalších rokoch neklesne pod túto hranicu.

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies