Obama bude predsedať zhromaždeniu OSN o boji proti terorizmu

NETKY.SK • 29 September 2015, 10:13 • 2 min
Obama bude predsedať zhromaždeniu OSN o boji proti terorizmu

NEW YORK - Americký prezident Barack Obama bude dnes predsedať zhromaždeniu svetových lídrov v rámci OSN, ktorí budú diskutovať o boji proti terorizmu. Debata sa uskutoční deň po tom, čo šéf Bieleho domu a najvyšší predstavitelia Ruska, Číny a Iránu predniesli prejavy na Valnom zhromaždení OSN pri príležitosti jeho 70. výročia.

slovakia

left justify in out

Na dnešnom stretnutí sa budú Spojené štáty snažiť získať čo najväčšiu podporu pre boj proti skupinám ako Islamský štát (IS), ktorý láka zahraničných bojovníkov. Tí sa potom vracajú do svojich domovských krajín, kde podnikajú útoky.

Rusko bude v stredu viesť svoje vlastné stretnutie zamerané na boj proti extrémizmu, keďže Rusko tento mesiac predsedá Bezpečnostnej rade OSN, informovala agentúra AP.

 

Obe krajiny, USA aj Rusko, predstavili v pondelok konkurenčné vízie o vyriešení konfliktu v Sýrii. Na dnes sú naplánované aj stretnutia na vysokej úrovni, ktoré sa budú venovať humanitárnym následkom vojny v Sýrii a širšej utečeneckej a migračnej kríze, ktorá je najväčšou od druhej svetovej vojny.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona