Obama: Amerika by nemala odrádzať zdravotníkov od boja s ebolou

NETKY.SK • 29 Október 2014, 07:10 • 2 min
Obama: Amerika by nemala odrádzať zdravotníkov od boja s ebolou

WASHINGTON - Spojené štáty by nemali zavádzať karanténu či iné opatrenia, ktoré odradia zdravotníkov od cesty do západnej Afriky, kde je ich poslaním boj s epidémiou eboly. Podľa agentúry DPA to v utorok povedal americký prezident Barack Obama.

slovakia

left justify in out

Lekárom a zdravotným sestrám, ktorí pracujú dobrovoľne v západnej Afrike, by sme mali "tlieskať, ďakovať a podporovať ich", povedal Obama počas prejavu v Bielom dome. Prezident sa tak vyjadril krátko po stretnutí s tímom Agentúry Spojených štátov amerických pre medzinárodný rozvoj (USAID) pôsobiacim v západnej Afrike. 
      

Obama tiež nesúhlasí s postojmi miestnych amerických úradníkov, podľa ktorých by zdravotníkov vracajúcich sa z ohrozených regiónov mali automaticky zatvárať do karantén. Prezident navrhol, že by ich mali monitorovať, ale akékoľvek kroky, ktoré by viedli k obmedzeniu ich pohybu by sa mali zakladať na overených faktoch. "Vykonávajú tam božiu prácu," povedal. "Starajú sa o to, aby sme boli v bezpečí."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies