Obama: Američania budú chcieť vo voľbách prezidenta 2016 voliť 'nové auto'

NETKY.SK • 24 November 2014, 06:49 • 2 min
Obama: Američania budú chcieť vo voľbách prezidenta 2016 voliť 'nové auto'

WASHINGTON - Americký prezident Barack Obama dnes povedal, že chce, aby prezidentské voľby v roku 2016 vyhral demokrat a zaviazal sa urobiť všetko možné, aby pomohol nominovanému kandidátovi strany v tejto snahe uspieť.

slovakia

left justify in out

Súčasne sa v rozhovore, ktorý dnes odvysielala televízia ABC, vyjadril, že verejnosť bude chcieť v predvolebnej kampani "cítiť nové auto..., ktoré nebude mať najazdené toľko ako ja", citovala ho agentúra AP.
      

Obama povedal, že z Hillary Clintonovej, jeho bývalej ministerky zahraničných vecí a radu ďalších potenciálnych demokratických kandidátov by boli dobrí prezidenti, ale iné mená nezmienil. Priznal však, že Clintonová sa s ním vo všetkom nezhodne.
      

Hillary Clintonová povedala, že sa rozhodne, či bude kandidovať na prezidentku začiatkom budúceho roka. Obama hovoril aj o svojej imigračnej reforme. Kritiku, že prekročil svoje právomoci, hoci tým ochránil milióny prisťahovalcov pred hrozbou deportácie, odmietol. Pripomenul, že aj jeho predchodcovia takto konali, keď bolo treba.
      

Zdôraznil, že prioritne treba deportovať páchateľov trestných činov a imigrantov, ktorí prišli do krajiny nedávno a ušetriť od deportácie ľudí, ktorí žijú v USA už najmenej päť rokov a majú deti, ktoré sú americkými občanmi. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona