Obama a Tusk sa stretli v Oválnej pracovni Bieleho domu

NETKY.SK • 10 Marec 2015, 08:36 • 2 min
Obama a Tusk sa stretli v Oválnej pracovni Bieleho domu

WASHIINGTON - Prezident USA Barack Obama a stály predseda Európskej rady Donald Tusk sa dnes streli v Oválnej pracovni Bieleho domu na diskusii o situácii na Ukrajine.

slovakia

left justify in out

V krátkych vyjadreniach pred rozhovormi Obama povedal, že transatlantická jednota je taká pevná, ako vždy bola. Vyzdvihol napríklad jednotný postoj USA a Európy k ekonomickým sankciám, ktoré boli uvalené kvôli kríze na Ukrajine.

 

Prezident Obama tiež uviedol, že Európa a USA musia zabezpečiť efektívne medzinárodné monitorovanie prímeria na východe Ukrajiny.

Tusk vyhlásil, že Rusko sa pokúša rozdeliť Západ. Spojené štáty a Európa varovali Rusko, že Západ môže zaviesť ďalšie sankcie, ak bude Moskva pokračovať v podporovaní povstania na východe Ukrajiny.

 

Obama a Tusk takisto plánujú diskutovať o význame prípadnej obchodnej dohody medzi USA a Európou. Pred stretnutím s Tuskom povedal tiež Obama novinárom, že je "to irónia, keď republikánski senátori varovali Irán pred uzatvorením prípadnej jadrovej dohody so Spojenými štátmi". Obama to označil za "nezvyčajnú koalíciu" medzi republikánmi a "zástancami tvrdej línie v Iráne".

Informácie dnes priniesli tlačové agentúry AP a Reuters.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies