Obama a Putin spolu nebudú v Ázii rokovať, ale neformálne sa porozprávajú

NETKY.SK • 5 November 2014, 08:01 • 2 min
Obama a Putin spolu nebudú v Ázii rokovať, ale neformálne sa porozprávajú

WASHINGTON - Americký prezident Barack Obama neplánuje oficiálne dvojstranné rokovania s ruským prezidentom Vladimirom Putinom na budúcotýždňových summitoch Rady pre ekonomickú spoluprácu Ázie a Tichomoria (APEC) alebo skupiny G-20, ale očakáva sa, že sa mimo summitu neformálne stretnú, uviedol dnes vysoký americký predstaviteľ.

slovakia

left justify in out

Obama a Putin, ktorí sa rozchádzajú v názore na úlohu Ruska v ukrajinskej kríze a pre ruskú podporu sýrskeho prezidenta Bašára Asada, sa obaja zúčastnia na ázijsko-tichomorskom summite v čínskom Pekingu a na summite G-20 v austrálskom Brisbane, informovala tlačová agentúra Reuters.
            

Americký predstaviteľ, ktorý hovoril s reportérmi pred Obamovou cestou, povedal, že oficiálne bilaterálne stretnutie Obamu a Putina sa neočakáva. Hoci nie je isté, že sa stretnú mimo summity, je podľa informátora veľká šanca, že si nájdu časť porozprávať sa neformálne na summite APEC.
     



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies