Obama a Putin sa neformálne stretli pred summitom APEC

NETKY.SK • 10 November 2014, 18:04 • 2 min
Obama a Putin sa neformálne stretli pred summitom APEC

PEKING - Americký prezident Barack Obama a jeho ruský kolega Vladimir Putin sa dnes krátko neformálne stretli pred utorňajším summitom najvyšších ekonomických predstaviteľov krajín Ázijsko-pacifického hospodárskeho spoločenstva (APEC) v Pekingu.

slovakia

left justify in out

Prezidenti o sporných otázkach zatiaľ nehovorili, informovala agentúra Reuters s odvolaním sa na predstaviteľa americkej delegácie.
     

Neformálna komunikácia oboch lídrov sa odohrala pri príležitosti uvítania delegátov v predvečer Čínou hosteného summitu. Prezidenti sa sporných tém, ako úloha Moskvy v ukrajinskom konflikte či jej podpora sýrskeho prezidenta Bašára Asada, nedotkli. "Stretli sa len krátko a o otázkach nehovorili," uviedol zdroj.
     

Obama a Putin sa po summite APEC následne spoločne zúčastnia aj schôdzky skupiny hospodársky najvyspelejších krajín G20 v austrálskom Brisbane. Washington uviedol, že oficiálne rokovanie prezidentov sa neplánuje, neformálne stretnutie nevylúčil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies