Obama a Merkelová diskutovali o náraste násilia na Ukrajine

NETKY.SK • 28 Január 2015, 09:19 • 2 min
Obama a Merkelová diskutovali o náraste násilia na Ukrajine

BERLÍN - Americký prezident Barack Obama a nemecká kancelárka Angela Merkelová sa spolu v utorok telefonicky rozprávali o svojich obavách z "výrazného nárastu násilia" na východe Ukrajiny. Informovala o tom tlačová agentúra AP s odvolaním sa na Biely dom.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Lídri spolu telefonovali, keď sa Obama vracal do USA z cesty do Indie a Saudskej Arábie. Prezidentovo lietadlo Air Force One nakrátko pristálo na americkej leteckej základni Ramstein v Nemecku, aby doplnilo palivo.
      

Obama a Merkelová sa podľa Bieleho domu zhodli na tom, že Rusko sa musí zodpovedať za podporovanie proruských separatistov na východe Ukrajiny a za nesplnenie svojich záväzkov, vyplývajúcich z minskej mierovej dohody. Obaja lídri diskutovali o dôležitosti čo najskôr pripraviť "mohutný balík finančnej pomoci" pre Ukrajinu.
      

V posledných týždňoch podnikli separatisti sériu nových ofenzív popri ukrajinskej hranici s Ruskom.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona