Obama a koaliční partneri budú rokovať o boji s Islamským štátom

NETKY.SK • 14 Október 2014, 09:02 • 2 min
Obama a koaliční partneri budú rokovať o boji s Islamským štátom

WASHINGTON - Americký prezident Barack Obama a jeho vojenskí velitelia sa dnes stretnú s šéfmi obrany z vyše 20 krajín podieľajúcich sa na boji s militantmi Islamského štátu (IS) v Sýrii a Iraku.

slovakia

left justify in out

Celodenné stretnutie sa uskutoční v čase, keď sa Biely dom pokúša o pokrok v Američanmi vedenej kampani voči militantom a o získanie podpory verejnosti pre vojenské úsilie, ktoré by mohlo pokračovať ešte aj po skončení Obamovho prezidentského mandátu, analyzuje agentúra AP.
      

Na dnešnej schôdzke sa zúčastnia krajiny, ktoré sa pri leteckých útokoch na militantov v Sýrii pripojili k USA - vrátane Saudskej Arábie a Spojených arabských emirátov. Prítomní budú tiež európski partneri Washingtonu, ako je Británia a Francúzsko, a takisto Turecko ako kľúčový spojenec v NATO, ktorý má spoločné hranice so Sýriou i s Irakom.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies