Obama a Hollande potvrdili spoločný záväzok v boji proti Islamskému štátu

NETKY.SK • 20 November 2015, 09:11 • 2 min
Obama a Hollande potvrdili spoločný záväzok v boji proti Islamskému štátu

MANILA - Americký prezident Barack Obama a francúzsky prezident Francois Hollande telefonicky hovorili o vyšetrovaní piatkových teroristických útokov v Paríži.

slovakia

left justify in out

Dvojica lídrov zároveň zopakovala "neochvejný záväzok degradovať a zničiť" extrémistickú organizáciu Islamský štát (IS). Informovala o tom dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na oznámenie Bieleho domu. Obama zatelefonoval Hollandovi počas summitu Ázijsko-tichomorského hospodárskeho spoločenstva (APEC) vo filipínskej Manile. Rozhovor, ktorého hlavnou témou bol pokrok v rámci vyšetrovania útokov, potvrdila tiež agentúra AP.

 

Obama a Hollande sa budúci týždeň zídu v Bielom dome vo Washingtone, kde budú podľa oznámenia Obamovej kancelárie hovoriť "o ďalšom postupe v snahe poraziť IS, o tom, ako prispieť k ukončeniu konfliktu v Sýrii a zaistiť, že robíme všetko, čo môžeme, na ochranu našich občanov pred hrozbou terorizmu".

 

Hollande má oficiálnu návštevu Baracka Obamu vo Washingtone naplánovanú na utorok. Odtiaľ odcestuje do Moskvy, kde má vo štvrtkovom programe podobné stretnutie s ruským prezidentom Vladimirom Putinom.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona