Obama a Hollande diskutovali o situácii v Sýrii

NETKY.SK • 26 August 2013, 07:56 • 2 min
Obama a Hollande diskutovali o situácii v Sýrii

WASHINGTON/PARÍŽ - Americký prezident Barack Obama v nedeľu telefonicky hovoril so svojím francúzskym náprotivkom Francoisom Hollandom o aktuálnej situácii v Sýrii. Oznámil to Biely dom.

slovakia

left justify in out

Obaja politici vyjadrili "vážne obavy" z informácií, podľa ktorých mala sýrska vláda minulú stredu použiť na predmestí Damasku proti civilnému obyvateľstvu chemické zbrane. Prezidenti diskutovali o "možných reakciách" medzinárodného spoločenstva a dohodli sa, že zostanú v úzkom kontakte. V sobotu hovoril Obama o Sýrii s britským premiérom Davidom Cameronom. Hollande dnes konzultoval dianie v Sýrii s nemeckou kancelárkou Angelou Merkelovou, predsedom britskej vlády Cameronom a austrálskym premiérom Kevinom Ruddom. Sýrska vláda umožní expertom OSN na chemické zbrane, aby preskúmali oblasť predpokladaného chemického útoku na predmestí Damasku. So zberom vzoriek začnú dnes.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies