Obama a Clinton položili veniec na hrob Johna F. Kennedyho

NETKY.SK • 21 November 2013, 06:21 • 2 min
Obama a Clinton položili veniec na hrob Johna F. Kennedyho

WASHINGTON - Americký prezident Barack Obama si dnes uctil pamiatku bývalého prezidenta Johna F. Kennedyho a spolu s niekdajším šéfom Bieleho domu Billom Clintonom položili veniec na exprezidentov hrob na Arlingtonskom národnom cintoríne - pred 50. výročím zavraždenia Kennedyho.

slovakia

left justify in out

Obama počas dnešného spomienkového dňa udelil Prezidentskú medailu slobody 16 osobnostiam, medzi nimi aj Clintonovi, televíznej moderátorke Oprah Winfreyovej, či zosnulej Sally Rideovej - prvej žene, ktorú USA vyslali do vesmíru.

Modernú verziu medaily zaviedol Kennedy v roku 1963. Zavraždili ho však dva týždne predtým, ako ju plánoval odovzdať prvej skupine vyznamenaných osôb, uviedla tlačová agentúra AP.

Na akte kladenia venca sa zúčastnili aj prezidentova manželka Michelle Obamová a bývalá americká ministerka zahraničných vecí Hillary Clintonová. Obama a Clinton cestou na cintorín držali za ruku Ethel Kennedyovú, vdovu Roberta F. Kennedyho. Obama nemal nijaký prejav, avšak pozdravil Kennedyho príbuzných. Pri udeľovaní medaily Obama poznamenal, že vzdávajú poctu dravým súťažiacim, ktorí sa stali skutočnými šampiónmi. Zmienil sa o každom vyznamenanom a jeho prínose pre spoločnosť. 

Clintonovi sa Obama poďakoval za rady a konzultácie, ktoré mu poskytol a osobitne ocenil jeho humanitárnu prácu po skončení funkcie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies