Obálku s bielym práškom dostal v minulosti aj Hrnčiar

NETKY.SK • 10 November 2014, 17:39 • 2 min
Obálku s bielym práškom dostal v minulosti aj Hrnčiar

BRATISLAVA - Obálku s bielym práškom, aká bola aktuálne doručená strane Sieť, dostal v minulosti aj prvý podpredseda Siete Andrej Hrnčiar. Pre TASR to uviedol predseda SNS Andrej Danko.

slovakia

left justify in out

"Slovenská národná strana si s počudovaním kladie otázku, či niektoré poplašné správy o ohrození politických predstaviteľov a zároveň kandidátov nie sú len mediálnym divadielkom pre verejnosť. Je totiž na zamyslenie najnovšia informácia strany Sieť o tom, že jej bol doručený biely prášok v obálke, ktorý by mohol byť nebezpečný," vyhlásil Danko.
     

Dodal, že výhražné listy, maily či doručené obálky s práškom dostával v minulosti kandidát na primátora mesta Martin Andrej Hrnčiar (Sieť). "Je na zamyslenie, že obálku s bielym práškom dostal aj 9. januára 2013, rok predtým dostal obálku s ostrou nábojnicou a v roku 2010 výhražný e-mail, podľa ktorého, ak sa nevzdá kandidatúry, skončí zle," upozorňuje Danko. "Je na zamyslenie, že podobné zásielky prídu spravidla pred voľbami, tak ako teraz, keď obálka s bielym práškom s vyhrážkami predsedovi strany prišla do centrály Siete týždeň pred komunálnymi voľbami, v ktorých podpredseda strany kandiduje ako primátor veľkého mesta," dodáva. 
     

SNS si podľa neho kladie otázku, či nejde viac o divadielko, mediálny cirkus a o šikovnú predvolebnú kampaň strany Sieť a Andreja Hrnčiara. "Ak áno, podľa SNS sa voliči takouto komédiou nedajú oklamať, neskočia na ňu a pri voľbách si zachovajú zdravý úsudok," tvrdí Danko. 
     

"Sám som na nedávnom stretnutí s kandidátom SNS na primátora mesta Martin Zdenkom Kozákom vyslovil nádej, že tento raz pred komunálnymi voľbami nedôjde k žiadnemu podobnému 'incidentu', ktorého obeťou by bol terajší podpredseda strany Sieť," uvádza predseda SNS. 
     

"Verím, že voliči si vyberú kandidáta podľa jeho programu a podľa priorít a hodnôt, ktoré presadzuje. SNS takého kandidáta má, a preto vyzýva občanov, aby volili za primátora Martina jej kandidáta Zdenka Kozáka," vyhlásil Danko. 

 

Podozrenia SNS považuje hovorca Siete Ján Orlovský za scestné. "Šírenie poplašnej správy je trestným činom a dva dni pred voľbami si neviem predstaviť väčšiu kompromitáciu a koniec celého úsilia nielen v komunálnych voľbách, ako to, že by polícia vystopovala túto aktivitu k Sieti," poznamenal Orlovský.
     

Obálka doručená do centrály strany Sieť neobsahovala nebezpečnú látku. Predbežný výsledok analýzy Úradu verejného zdravotníctva SR vylúčil prítomnosť antraxu. Informovala o tom bratislavská policajná hovorkyňa Karina Považanová.
     

Do centrály strany Sieť na Röntgenovej ulici dnes ráno poslali obálku s práškom. Polícia a hasiči uzavreli prvé poschodie a evakuovali časť mimo kancelárie Siete.
     

Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave V. začal v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci trestného činu šírenia poplašnej správy, priblížila Považanová.
   

Martin Dubéci zo Siete pre TASR povedal, že obálka obsahovala aj výhražný list, v ktorom sa píše o fyzických útokoch na Radoslava Procházku a Miroslava Beblavého.
     

Do kontaktu s podozrivou látkou, ktorá sa ukázala ako nie nebezpečná, prišlo podľa informácií, ktoré má k dispozícii polícia, 12 ľudí. Tí sa v inkriminovanom čase nachádzali v miestnosti, kde bola obálka otvorená. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies