Obal komiksu o Tintinovi vydražili za 1,3 milióna eur

NETKY.SK • 3 Jún 2012, 11:20 • 2 min
Obal komiksu o Tintinovi vydražili za 1,3 milióna eur

Obal komiksu o Tintinovi vydražili za 1,3 milióna eur

slovakia

left justify in out

img

Vzácny obal komiksu Tintin en Amérique z roku 1932 vydražili na aukcii v Paríži za rekordných 1,3 milióna eur. Nový majiteľ diela zostal v anonymite. Autorom ilustrácie na obale je belgický spisovateľ a ilustrátor Hergé, ktorý je zároveň autorom príbehov o reportérovi Tintinovi. Tie vlani spopularizoval svetoznámy režisér Steven Spielberg, keď nakrútil animovanú snímku Tintinove dobrodružstvá (2011). Publikácie o Tintinovi preložili do viac ako 55 jazykov. Od roku 1929 sa z nich predalo viac ako 200 miliónov kópií.

Predchádzajúci majiteľ obalu, na ktorom je sediaci Tintin oblečený ako kovboj so svojím psom, zaň v roku 2008 zaplatil 764-tisíc eur. V súčasnosti existuje len päť kusov takéhoto obalu, pričom len dva patria súkromným zberateľom. Zvláštnosťou týchto diel je to, že ich Hergé, vlastným menom Georges Remi, namaľoval indickým atramentom a to technikou zvanou kvaš. Mimochodom, obal komiksu z roku 1932 nebol jediným predmetom, o ktorý mohli ľudia zabojovať na sobotňajšej dražbe v Paríži. V ponuke bola napríklad aj kópia diela Explorers on the Moon s podpismi prvých ľudí na mesiaci - Neila Armstronga a Buzza Aldrina - a ich kolegu Michaela Collinsa.

Zdroj:SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies