Obaja pacienti s ebolou v USA dostávajú ten istý experimentálny preparát

NETKY.SK • 8 Október 2014, 09:49 • 2 min
Obaja pacienti s ebolou v USA dostávajú ten istý experimentálny preparát

OMAHA - Obaja pacienti hospitalizovaní v USA s ebolou dostávajú experimentálny preparát brincidofovir, produkt americkej spoločnosti Chimerix. Informácie priniesli tlačové agentúry Reuters a DPA.

slovakia

left justify in out

Zdravotný stav kameramana-spolupracovníka televíznej spoločnosti NBC, ktorý sa životunebezpečným vírusom nakazil v Libérii, odkiaľ ho v pondelok previezli do Spojených štátov a hospitalizovali na špecializovanej klinike v Omahe v štáte Nebraska, naďalej nie je dobrý, aj keď je stabilizovaný. Pacienta trápia vracanie a hnačky, informovali nemocničné zdroje.

 

Ďalší pacient s rovnakou diagnózou, ktorý sa infikoval tiež v Libérii a u ktorého sa symptómy prejavili až po prílete do USA, je hospitalizovaný v Dallase. Tento muž sa nachádza podľa dnešných informácií naďalej v kritickom, aj keď stabilizovanom stave. Poskytujú mu dialýzu a je napojený na dýchacie prístroje.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies