Oba pondelňajšie výbuchy v texaskom Austine spôsobili balíkové bomby

NETKY.SK • 13 Marec 2018, 06:00 • 2 min
Oba pondelňajšie výbuchy v texaskom Austine spôsobili balíkové bomby

AUSTIN - Oba výbuchy, ktoré otriasli v pondelok Austinom, hlavným mestom amerického štátu Texas, ako aj smrtiacu explóziu z 2. marca zapríčinila balíková bomba. Na tlačovej konferencii to podľa agentúry AP uviedol šéf miestnej polície Brian Manley.

slovakia

left justify in out

Pri prvej pondelňajšej explózii balíkovej bomby zahynul 17-ročný mladík a vážne sa zranila jedna asi 40-ročná žena. K ďalšiemu výbuchu došlo len o niekoľko hodín neskôr v inej časti mesta. Pri tomto incidente utrpela podľa Manleyho vážne zranenia 75-ročná žena hispánskeho pôvodu. Do nemocnice z miesta činu previezli aj ďalšiu ženu-osemdesiatničku, ktorej bližšie nespresnené zdravotné problémy však s výbuchom údajne nesúvisia.

 

V texaskom Austine došlo k dvom výbuchom, zahynul mladík

 

Vyšetrovatelia sa domnievajú, že pondelkové výbuchy súvisia s obdobnou explóziou balíkovej bomby, pri ktorej v inej štvrti Austinu ešte 2. marca zahynul 39-ročný muž. Manley ešte skôr uviedol, že polícia preveruje, či by všetky činy mohli mať rasový motív, nakoľko prvé tri obete výbuchov balíkových bômb boli Afroameričania. Neskôr dodal, že polícia doposiaľ nič nevylúčila, prepojenie so "zločinom s nenávisti" však už momentálne nevidí.

 

K pondelňajším výbuchom došlo v čase, keď v Austine prebieha hudobno-filmový festival South by Southwest (SXSW) a do mesta naň smerujú státisíce návštevníkov. Polícia preto vyzvala, aby jej ľudia hlásili, ak dostanú akékoľvek neočakávané balíčky.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies