O5 a Radeček nezažalujú Kryštof za údajnú krádež hudobného nápadu

NETKY.SK • 27 September 2013, 16:09 • 2 min
O5 a Radeček nezažalujú Kryštof za údajnú krádež hudobného nápadu

PRAHA - Členovia českej kapely O5 a Radeček vyvrátili špekulácie médií, že chcú zažalovať kapelu Kryštof za krádež hudobného nápadu. Podľa speváka skupiny O5 a Radeček Tomáša Poláka sa ich pieseň Prázdný lahve a hit kapely Kryštof s názvom Cesta na seba podobajú len málo.

slovakia

left justify in out

"Už na konci minulého roka nám začali chodiť e-maily alebo správy na Facebook, že nám Kryštof skopírovali pieseň. Doteraz sme to nekomentovali ani s nikým neriešili aj preto, že nám tieto piesne zase až tak podobné nepripadajú. Pravda je, že som pred pár rokmi dal Richardovi (Richard Krajčo je spevák kapely Kryštof, pozn. SITA) pracovnú nahrávku piesne Prázdný lahve aj s ponukou nahrania vianočného duetu a on teraz použil podobný refrén. Som však presvedčený, že to nebol zámer a neurobil to naschvál, pretože on to nepotrebuje. Preto by sme radi spresnili informácie, že chystáme žalobu a podobne. Nikomu sme nepísali a žiadnu žalobu podávať nebudeme," vyjadril sa Polák a dodal, že s kapelou Kryštof majú dobré vzťahy. "Keby sme chceli onen skopírovaný refrén s niekým riešiť, porozprávali by sme sa o tom priamo s členmi kapely Kryštof, s ktorými sme si vždy dobre rozumeli," vyhlásil.

Kapela Kryštof zoskupená okolo spomínaného speváka a herca Richarda Krajča vydala albumy ako Magnetické pole (2001), V siločarách (2002), 03 (2003), Mikrokosmos (2004), Ži(v)je (2005), Rubikon (2006) či Kryštof v Opeře (2008). Medzi najznámejšie hity kapely patria piesne ako Lolita, Cosmo$hop, Ženy, Tramvaje, Obchodník s deštěm, Zrcadlení, Atentát, Tak nějak málo tančím či Malý princ. Spomínanú skladbu Cesta kapela nahrala s českým kolegom Tomášom Klusom a pieseň pochádza z aktuálneho albumu skupiny s názvom Inzerát (2012). 

O5 a Radeček majú na konte albumy Na pokraji slávy (2003), Mainstream (2005), Slast Minute (2007) či Máš mě na svědomí (2010). Medzi ich najznámejšie piesne patria skladby ako napríklad Máš mě na svědomí, Zelí či Po nohou. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies