O2 Slovakia plánuje odštartovať 4G sieť do konca roka

NETKY.SK • 3 Júl 2014, 17:44 • 2 min
O2 Slovakia plánuje odštartovať 4G sieť do konca roka

BRATISLAVA - Spoločnosť O2 Slovakia plánuje sprevádzkovať svoju vlastnú 4G mobilnú sieť, ktorá poskytuje možnosti najrýchlejšieho mobilného pripojenia, ešte v tomto roku.

slovakia

left justify in out

Prvými mestami, kde zákazníci operátora budú môcť novú službu využívať, budú Bratislava a Košice.

"Získané frekvencie v pásme 800 MHz nám umožňujú vybudovanie novej celoštátnej 4G siete. V roku 2015 budeme pokračovať v masívnejšom pokrývaní Slovenska 4G sieťou,“ uviedol generálny riaditeľ O2 Martin Vlček. Ako ďalej uvádza spoločnosť v tlačovej správe, v rámci pokrývania 4G sieťou sa zameriava najmä na oblasti, kde sa nachádzajú zákazníci so zariadeniami schopnými 4G prijímať. 

 

Mobilný operátor O2 Slovakia pôsobí pod týmto názvom od začiatku júna tohto roka, keď dovtedy na trhu pôsobil ako Telefónica Slovakia. Premenovanie mobilného operátora nasledovalo po zmene vlastníka v januári 2014, kedy sa Telefónica Slovakia stala súčasťou skupiny PPF. 

 

Spoločnosť vstúpila na slovenský trh v roku 2006 ako súčasť španielskej skupiny Telefónica. Svoju komerčnú prevádzku začala 2. februára 2007 a poskytovala služby pod značkou O2. Skupina Telefónica sa koncom vlaňajška dohodla na predaji Telefónica Czech Republic vrátane slovenskej dcéry skupine PPF za 2,467 mld. eur. Na základe dohody sa firma musela premenovať, ale operátor môže používať značku O2 najbližšie štyri roky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies